Belföld europoli

Az ukrán gabonáról is kérdez a kormány a nemzeti konzultációban

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

A nemzeti konzultációban a magyarok lehetőséget kapnak arra, hogy minden, Magyarországot érintő, politikailag vitás kérdésben kifejezzék álláspontjukat; így van ez az ukrán gabona ügyében is

– mondta az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában pénteken a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese.

Zsigó Róbert felidézte, hogy az orosz-ukrán háború kitörése után Ukrajnának a nyugati szomszédjai lehetőséget adtak arra, hogy az ukrán gabona eljuthasson a világ szegényebb régióiba. „Ahelyett azonban, hogy ez történt volna, a génmódosított és az Európai Unióból kitiltott vegyszerekkel kezelt ukrán gabona a kelet-európai országok piacait árasztotta el, ezzel gazdasági és egészségügyi problémákat okozva.”

Brüsszel persze ebben a kérdésben sem kérte ki az európai állampolgárok véleményét, sőt, a mai napig ragaszkodik hozzá, hogy folytatódjon ez az európai élelmezésre és mezőgazdaságra veszélyes folyamat

– tette hozzá a képviselő. Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-kormány azonban kikéri a magyarok véleményét ebben a vitás kérdésben.

Arra kérnek mindenkit, éljen a lehetőséggel, és mondja el a véleményét Brüsszelnek az ukrán gabona ügyében.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt arról, hogy kész van a nemzeti konzultáció, de konkrét kérdéseket nem árult el.

Kapcsolódó
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik