Belföld

Földre tepert és megpróbált megerőszakolni két nőt egy férfi a Soroksári úton – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Négy nőre is rátámadt egy 31 éves férfi Budapest IX. kerületében. A támadó kettőt késsel kirabolt, kettőt pedig földre tepert egy bokros részen és megpróbálta megerőszakolni őket.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség fegyházbüntetést kért a 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettével, kifosztás bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és lopásokkal vádolt férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfi egy tavaly júliusi hajnalon a Soroksári úton lévő egyik szórakozóhely közelében lévő füves területen támadt az első áldozatára. Torkon ragadta, egy bokorhoz lökte, befogta a száját, majd felszólította, hogy ne merjen sikítani, különben leszúrja.

Ezután közölte a nővel, hogy szexuális aktust akar vele, majd erőszakosan fogdosni kezdte. A nő szerencsére ki tudta használni, hogy a férfi egy kis időre elengedte az egyik kezével, kirántotta magát a férfi fogásából és elmenekült.

A férfi pár héttel később egy másik nőt is megpróbált megerőszakolni a Soroksári úton. Ekkor egy egyedül álló, hazafelé sétáló nőt kezdett el követni. Amikor egy fás, bokros területhez értek, férfi rátámadt a nőre, majd földre teperte és erőszakoskodni kezdett vele. 

Közölte vele, hogy szexuális aktust akar, és ha a nő hagyja magát, akkor hamarabb végeznek. A nő próbált ellenállni és közben hangosan kiabált, ezért a férfi nagy erővel többször is fejen ütötte. A folyamatosan védekező nőnek végül sikerült kiszabadulnia a támadója fogásából, és az értékeit hátrahagyva elmenekült.

A támadó ezután magával vitte az áldozata táskáját, amelyben a nő mobiltelefonja, bankkártyái és személyes okmányai voltak. A nő zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is, azok elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető. A felvételen az látható, ahogy a férfi követi a megtámadott áldozatait.

A vádlott másfél órával később két padon ülő nőt is kirabolt a IX. kerületben. A késsel megfenyegetett nők nem mertek ellenkezni, és eltávolodtak a padtól, majd egy forgalmasabb helyre mentek és segítséget kértek egy büfében dolgozó férfitől.

A nők elmondták, mi történt és megmutatták a férfinak a közelben tartózkodó elkövetőt, aki odament a támadóhoz, és visszaszerzett tőle egy telefont – ami azonban a korábbi, szexuális bűncselekmény sértettjének mobiltelefonja volt. A terhelt elfutott a helyszínről, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik