Belföld

Többször is megerőszakolt egy nőt az uzsorás, mert nem tudott fizetni neki – így csapott le rá a TEK

police.hu
police.hu

Elfogtak a rendőrök a Terrorelhárítási Központ közreműködésével egy férfit, aki a gyanú szerint éveken át uzsorakamattal adott kölcsön pénzt egy nőnek, akit ez idő alatt többször megerőszakolt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által közölt gyanúsítás szerint a férfi 2016 nyarán kölcsönadott 800 ezer forintot a nőnek, de a többszörösét követelte vissza. Később a nő szorult anyagi helyzetét kihasználva további összegeket adott át neki, amelynek két-háromszorosát kérte vissza.

A nő megegyezett a férfival, hogy a kamatos kölcsönt havi rendszerességgel törleszti, majd évekig fizette az uzsorát, azonban a kamat folyamatosan nőtt, így 2021 februárjában a férfi már havi 300 ezer forint törlesztőrészlet követelt tőle.

Mivel a nő nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször megerőszakolta őt, továbbá kilátásba helyezte, hogy őt és a gyermekét is bántalmazni fogja. Az uzsorásnak társa is volt, aki többször vett át pénzt a nőtől.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ közreműködésével november 4-én elfogták az egyik férfit, a lakásában és a nyaralójában kutatást tartottak, ahol a többi között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le.

A férfit szexuális erőszak bűntette és uzsora bűncselekmény gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.Társa, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik