Belföld

Két év fogházat kértek a 133 embert átvágó internetes csalóra

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség azzal a pilisi férfivel szemben, aki több mint száz embert vert át valótlan internetes hirdetésekkel.

A Tolna Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a munkahellyel, és jövedelemmel nem rendelkező 26 éves férfi két éven keresztül – gyakran fiktív nevet használva – műszaki cikkeket, számítógépes játékokat, ruhaneműket, cipőket kínált eladásra úgy, hogy a termékekkel nem rendelkezett. A sértettek előre átutalták a vételárat, a szállítási költséget, illetve az előleget.

Előfordult, hogy a férfi az áldozataival fizettette ki azokat a műszaki cikkeket is, amelyeket ő akart megvenni. A sértetteknek ekkor saját számlájaként az általa kiválasztott termék eladójának számlaszámát adta meg, ők pedig oda utalták az összeget.

A csaló így laptopokat, játékkonzolt, házimozi rendszert szerzett meg, amelyeket később értékesített. 2021. július és 2023. március között 133, az ország különböző pontján lakó embert ejtett tévedésbe, amivel összesen több mint egymillió forint kárt okozott.

Az ügyészség két év fogházbüntetést kért a jelenleg is jogerős szabadságvesztését töltő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik