Belföld

Nyolc évet kértek az üzbég vendégmunkásra, aki megölte a kollégáját az eltűnt szalámija miatt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Nyílt utcán szúrta le a kollégáját egy fiatal üzbég vendégmunkás Hatvannál. A Heves Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a 24 éves elkövetőt.

A főügyészség tájékoztatása szerint a két üzbég férfi munkavállalás céljából érkezett hazánkba, és engedéllyel tartózkodtak az országban. Ugyanott dolgoztak, és mivel közös szálláson laktak egy darabig, így ismerték is egymást.

A férfiak között tavaly decemberben romlott meg a viszony, amikor a vádlott azzal gyanúsította ismerősét, hogy ellopta azt a rúd szalámit, melyet ő a mindenki által használt konyhai hűtőben tartott. Az ominózus éjjel a későbbi áldozat egy születésnapi buliban volt Hatvanban, ahol leittasodott.

Innen hajnalban kerékpárral indult a szálláshelyére, Kerekharasztra. Eközben otthonából a terhelt is útra kelt azért, hogy megkeresse a földijét, akivel rendezni akarta a kettejük konfliktusát.A két férfi egy útkereszteződésben futott össze egymással, ahol az elkövető nyomban a kerékpárosra támadt, akit egy késsel, szemből gyomortájékon szúrta, illetve a bal felkarján is megvágta.

Ezt követően levette az addig viselt gumikesztyűjét, majd a közelben a késsel együtt eldobta, és elmenekült a helyszínről. A megtámadott férfi még nagy nehezen vissza tudott térni a lakására, ahonnan a mentő rövid idő múlva kórházba vitte. A férfit azonnal megműtötték, de aznap éjjel ennek ellenére is meghalt.

A főügyészség nyolc év börtönt kért az elkövetőre előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy tíz évre tiltsák ki Magyarország területéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik