Belföld

Coca-Cola: Magyarországon nem kell tartani a Horvátországban mérgezéseket okozó szénsavas italoktól

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Coca-Cola HBC Magyarország tud a vállalat nyelőcsöveket szétmaró termékei miatt a horvátoknál kialakult helyzetről, azonban a hivatalos közlésük szerint nálunk nem kell attól tartani, hogy mérgezéssel kórházba kerülhetünk a Coca-Cola által forgalmazott szénsavas üdítőktől – írta a vállalat a Telex megkeresésére.

Mint ahogy arról beszámoltunk, három embert egy zágrábi, egy továbbit pedig egy fiumei kórházban ápolnak szénsavas italok által okozott mérgezés gyanúja miatt. Az első eset még szombaton történt, akkor egy 19 éves férfi súlyos nyelőcső- és gyomorsérülést szenvedett, miután alkoholmentes üdítőt fogyasztott egy fiumei kávézóban. Mint később kiderült, a Coca-Cola egyik termékét itta meg, mielőtt súlyosbodott az állapota.

A cég horvátországi leányvállalata kedden közleményében arról írt, az izolált eset egy 330 milliliteres kiszerelésű Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ízesített ásványvízzel kapcsolatos.

A Coca-Cola HBC Magyarország szerdán hozzátette a Telexnek,

horvát vállalatunk megtette a szükséges intézkedéseket a lakosság biztonságának megóvása érdekében. Kollégáink teljeskörűen együttműködnek a helyi hatóságokkal az esettel kapcsolatos hivatalos kivizsgálást illetően. A horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket.

Az üggyel kapcsolatban a horvát rendőrség nyomozást indított, több megerősített esetről is érkezett információ.

A Telex azt is írja horvát 24 Sata információira hivatkozva, hogy szerda délután újabb mérgezésgyanús esetekről számolt be, és arról is írt, hogy a Coca-Cola több termékét kivonták a forgalomból, a boltokban pedig már el is kezdték eltávolítani a gyártó üdítőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik