Belföld

Alkalmatlannak nevezte a keresztényüldözéssel megvádolt nemzeti parki igazgatót Menczer Tamás

Tovább folytatódik a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba tervezett kereszt ügye, Menczer Tamás a hétvégén újra a nemzeti park igazgatóját támadta.

A Nagy-Szénás hegyre évekkel ezelőtt felállított keresztet augusztusban gyújtották fel, majd október végén a külügyi államtitkár, egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője egy videóban támadta a nemzeti park igazgatóját és a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület vezetőjét, azt állítva, hogy ők azok, akik nem akarják, hogy a hegyen újra kereszt álljon.

Menczer szerint nem természetvédelemről, hanem „keresztényüldözésről” van szó, mire Füri András, a nemzeti park igazgatója úgy válaszolt: „Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!”. Hozzátette azt is, hogy „a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek.  Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét – a nemzeti örökségünk részeként – az Alaptörvény is megőrizni rendeli”.

A külügyi államtitkár vasárnap újabb bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyben azt írta, hogy ő nem a környezetvédők ellen harcol, mert amit ő akar, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre, és az ő célja a korábbi állapot visszaállítása.

Tisztelettel felhívom a nagyhatalmú Igazgató úr figyelmét arra a talán nem elhanyagolható tényre, én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja… Az én megítélésem szerint Igazgató úr döntéseivel és megnyilatkozásaival kizárólag alkalmatlanságát bizonyította

írta Menczer, hozzátéve, hogy őt nem zavarja, ha csúnyákat mondanak róla és sosem akarta, hogy mindenki szeresse.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik