Belföld

Kihajította az önkormányzat telkére a meghalt anyja ruháit, iratait és háztartási eszközeit

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kihajította az elhunyt anyja ruháit és használati eszközeit az önkormányzat egyik telkére egy férfi Marcaliban. A Marcali Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi januárban elhatározta, hogy megszabadul a vele közös háztartásban élt anyjának a holmijaitól, amik feleslegesek voltak számára. Egy platós járműre felpakolta az elhunyt asszony ruháit, háztartási eszközeit, személyi- és egyéb hivatalos iratait, továbbá a saját mikróhullámú sütőjét és olajjal szennyezett kannáit, majd elvitte Marcali külterületére.

A férfi engedély nélkül lerakta az önkormányzat tulajdonában lévő telekre a két-három köbméter, részben veszélyes hulladékot tartalmazó dolgokat, majd azzal a lendülettel távozott is a helyszínről.

A helyi zsaruk a szemétben talált iratok alapján gyorsan azonosították az elkövetőt, aki beismerte a tettét, majd elszállította a hulladékot. Az ügyészség felfüggesztettet börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik