Belföld

Letartóztatták a szomszédja gyermekét megöléssel fenyegető férfit, aki rálőtt egy rendőrre

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a 66 éves férfit, aki pár nappal ezelőtt megöléssel fenyegette a szomszédja gyermekét, majd légpuskával lőtt egy járőrre Erdőtarcsán. 

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a nógrádi férfi szidalmazva fogadta a kiérkező rendőröket, és kiabálva közölte velük, hogy „ha nem mentek el pár perc múlva, meg fogtok dögleni”.

A rendőrök folytatták az intézkedést a férfival szemben, közben azt észlelték, hogy az elkövető egy fegyvernek látszó tárgyat tart a kezében, melyet a hivatalos személyek irányába fordított, majd azzal lövést adott le az egyik rendőrre.

A légpuskából kilőtt lövedék mellkasán találta el a rendőrt, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövető később újabb lövést is leadott a rendőrök felé, de nem talált el senkit. A férfit az időközben helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el. Az őrizetbe vett férfi nem tett vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során.

Az ügyészség közleménye szerint az elkövető annak ellenére sem tanúsít jogkövető magatartást, hogy korábban már büntetőeljárás indult ellene, és annak hatálya alatt, újabb bűncselekményeket követett el, s mindezt oly módon, hogy szándékosan hivatalos személyekre támadt.

Mivel ellene büntetőeljárás folyik június óta zaklatás miatt, és ennek ellenére is bűncselekményeket követett el mások ellen, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra bocsátása esetén további szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el. Az ügyészség emiatt, és szökés-elrejtőzés veszélye miatt kérte a férfi letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája letartóztatta a férfit, a végzés a terhelt és védője fellebbezése miatt nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik