Belföld

Elítélték az asszonyt, aki minden ok nélkül hátba szúrt egy ápolónőt a miskolci kórházban

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt az idős nőt, aki hátba szúrta az őt ellátó ápolónőt két és fél évvel ezelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház traumatológiai osztályán.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint az ápolónő vércukor-ellenőrzésre ment a kórházban fekvő asszonyhoz. Amikor a dolgozó hátat fordított a betegnek, akkor az idős nő minden előzmény nélkül hátba szúrta egy késsel. A sértett segítségkérésére kórházi dolgozók mentek be a kórterembe.

Az ápolónőre – aki a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett – a késsel a derekában találtak rá.

A bíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt egy év börtönre ítélte a támadót, a szabadságvesztés végrehajtását azonban két év próbaidőre felfüggesztve.

Ítélethozatalkor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény elkövetése óta bekövetkezett jelentős időmúlást és a vádlott orvos-szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, mely súlyos fokban korlátozta a cselekmény következményeinek felismerésében, míg súlyosító körülményt nem talált.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő három munkanapot tartottak fenn nyilatkozattételre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik