Belföld

Dömötör Csaba elárulta, milyen budapesti projektre kapott ötmilliárdos támogatást a pezsgőkirály

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Egy új, a Dunánál megvalósítandó attrakcióra kapott támogatást Kreinbacher József üzletember cége, a Chain Bridge Experience Kft. A fejlesztés eredményeként létrejövő turisztikai látnivaló a tervek szerint rendezvények és kiállítások nemzetközileg jegyzett helyszíne is lesz, emellett vendéglátó funkcióval is fog rendelkezni – írta Vadai Ágnes kérdésére Dömötör Csaba államtitkár. A DK politikusa azután fordult a kormányhoz, hogy a 24.hu-nak sem a pezsgőkirály cége, sem a Magyar Turisztikai Ügynökség nem árulta el, hogy milyen budapesti attrakcióra kapott ötmilliárdos támogatást a cég.

Dömötör Csaba annyit még hozzátett: „ez a projekt Magyarország turisztikai kínálatának élményalapú fejlesztése mellett a hazai turizmus további bővülését is szolgálhatja. Fontos cél továbbá, hogy Budapest turisztikai vonzerejét minden lehetséges eszközzel tovább növeljük. A szóban forgó beruházás ehhez is nagymértékben hozzájárulhat.”

A cégtől a 24.hu-nak a projekttel kapcsolatban korábban csak annyit írtak:

A Chain Bridge Experience Kft. a Kisfaludy Program által nyújtott vissza nem térítendő támogatást azonos összegű önrésszel egészítik k. Az így megvalósuló beruházásnak köszönhetően egy rendkívül egyedülálló és igazán különleges budapesti turisztikai beruházás valósul majd meg.

A beruházásról egyébként a Fővárosi Önkormányzatnak sem volt információja.

Kapcsolódó
Titkolják, milyen budapesti attrakcióra kapott ötmilliárdos támogatást a pezsgőkirály
A Fővárosi Önkormányzat nem tud a beruházásról, de annyit sikerült kiderítenünk, hogy nem a Sikló-projektről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik