Belföld

Közmunkára ítélték a debreceni akkumulátorgyárak ellen tüntető momentumos képviselőt

Szabó Bence Facebook oldala
Szabó Bence Facebook oldala

48 óra közmunkára ítélték Szabó Bencét, a Momentum debreceni önkormányzati képviselőjét – közölte a politikus a Facebook-oldalán.

Szabó július végén kezdett demonstrációba Papp László irodája előtt azért, hogy a polgármester írjon ki népszavazást az akkumulátorgyárak ügyében.

Július végén néhány társammal blokád alá vettük Papp László irodáját, hogy ráébresszük, itt az ideje végre hallgatnia a debreceniekre és ki kell írnia a népszavazást az akkumulátorgyárakról. A blokádot követően maga a polgármester tett feljelentést ellenem. A nyomozás több mint 3 hónap után most lezárult. A hatalom nem hagyta szó nélkül, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam őket. Elítéltek: 48 óra közmunkát kell letöltenem

– írta a politikus, aki szerint így kívánják megfélemlíteni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter idén májusban jelentette be a második debreceni akkumulátorgyár megépítését: itt hozza létre első, egymilliárd eurós európai üzemét a kínai Eve Power. Tavaly derült ki, hogy a piacvezető CATL is itt épít gyárat, melynek összértéke 7,6 milliárd eurót tesz ki. Ez Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása, és egész Európa legnagyobb, folyamatban lévő kínai beruházása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik