Belföld

Másfél év után oldódhat meg az ihatatlan ivóvíz problémája Szigetváron

Egy lassan másfél éve fennálló helyzet oldódhat meg Szigetvár egyik városrészében, miután a polgármester szerint megoldást találtak az ihatatlan ivóvíz problémájára – írja az Index.

A településen 2022 nyarán kezdődött el egy állami beruházás, amelytől azt várták, hogy európai szintű lesz a víz minősége, ehelyett csaknem 5000 lakos a munkálatok kezdete óta kénytelen lajtos kocsiból venni a vizet, mert egy rendszerfejlesztési beruházást követően büdös és zavaros lett a csapvíz.

Vass Péter polgármester egy friss nyilatkozatban viszont azt írta, hogy 2023. október 26-án az Építési és Közlekedési Minisztérium kiadta azt a Mérnök Határozatot, amelyben az iparág szakemberei egy több lépésből álló fejlesztés keretében megtalálták a szakmai megoldást a jelenleg fennálló ivóvízminőségi problémák kezelésére.

A kivitelező Magyar Építők a következő munkálatokat végezte, végzi el.

  • a klóradagolót lecserélték,
  • a medencéket felújították,
  • ismételt csőhálózati mosatást végeznek,
  • a gáztalanító berendezést kicserélik,
  • oldott oxigén adagoló berendezést telepítenek,
  • és a medence tereket töltő vezetékeket is kicserélik.

Ezzel együtt péntekre tüntetést hirdettek a lakók a Baranya-Víz Zrt. épülete elé, hogy átadjanak egy petíciót, amelyben leírják: „a Szigetvár nyugati részén több mint 14 hónapja ihatatlan, mosásra, főzésre és tisztálkodásra alkalmatlan” az ivóvízként szolgáltatott víz. Ezen kívül a Szigetvár Társaság november 8-án lakossági fórumot is tart az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik