Belföld

Ihatatlan ivóvíz miatt indulhat per Szigetváron

Csaknem 5000 szigetvári lakos kénytelen 11 hónapja lajtos kocsiból venni a vizet, mert egy rendszerfejlesztési beruházást követően büdös és zavaros lett a csapvíz – számolt be az ATV Híradó. A városban egy éve kezdődött egy állami beruházás, amitől azt várták, hogy európai szintű lesz a víz minősége, de ennek éppen az ellenkezője történt. Ráadásul probléma van a vízosztással is.

Az ATV helyszíni beszámolója szerint hiába kellene elérhetőnek lennie a lajtoskocsinak, 690 család minden másnap vételezhet vizet, mert csak akkor jön a tartályautó. Most azonban az is szervizben van, ezért egy kisebb autó jár körbe az érintett városrészen.

Pogács Anna önkormányzati képviselő úgy nyilatkozott, vannak olyan kezdeményezések, melyek szerint a felháborodott lakosok pertársaságokat hoznának létre, vagy más módon fejeznék ki az elégedetlenségüket, de mindenki a városra vár.

Vass Péter polgármester azt mondta az ATV-nek, hogy állami beruházásról volt szó és hogy „az én asztalra csapásom addig terjedhet, amihez jogosítványom van”. A városvezető azt állította, hogy 8 hónapja tart a próbaüzem, és azt ígérte, hogy csak akkor fogja jóvá hagyni a teljesítést, ha független labor igazolja, hogy iható víz folyik a csapból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik