Belföld

Hollik István átírta a minimálbér-emelésről szóló bejegyzését, nincs még megállapodás

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Még idén 15 százalékkal emelkedik a minimálbér – jelentette be Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója csütörtök délelőtt a Facebook-oldalán, de a bejegyzés délután frissült.

Ebben a verzióban pedig már nem az szerepel, hogy 15 százalékkal emelkedik, hanem hogy 15 százalékkal emelkedhet a minimálbér. 

A bejegyzés megváltozását a Portfolio szúrta ki, a portálnak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke megerősítette, hogy

a minimálbér 15 százalékos és a garantált bérminimum 10 százalékos emelését még nem ütöttük le megállapodásként.

Hozzátette: „erőteljes lépést tettünk a megállapodás felé, de még nincs hivatalos egyezség. November végére várható, hogy milyen pontok mentén egyezünk meg. Ennek az egyik feltétele, hogy tisztában legyünk a harmadik negyedéves GDP-adatokkal.”

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára pedig arról beszélt a Portfolionak, hogy:

Jövő héten lesz újra ülése a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának, ahol a kormány szereplői is ott lesznek. Nincs végleges megállapodás. Így a 15 százalékos minimálbéremelés és a 10 százalékos bérminimumemelés sem eldöntött. Nagyon közeliek az álláspontok, de akár a százalékos béremelési arány is változhat, attól függően, hogy mit mutatnak a hazai GDP-adatok.

Hollik bejegyzésében egyébként nemcsak az emelkedik szó változott emelkedhetre, a fideszes politikus egy dollárbaloldalizással is kiegészítette a szöveget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik