Belföld

Feldaraboltak egy 17 éves lányt 14 éve Budapesten, most tartóztatták le a buszsofőrként dolgozó testvérét

Testvére darabolhatta fel azt a lányt, aki másfél évtizeddel ezelőtt tűnt el Budapesten. A buszvezetőként dolgozó férfi azért végezhetett a 17 éves húgával, Erikával, mert az nem akart prostituáltként dolgozni. Letartóztatták a horrorisztikus bűncselekménnyel gyanúsított negyven körüli férfit.

Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy a mai sajtótájékoztatón azt mondta a Telex beszámolója szerint, hogy Erika 2008-ban Szegeden élt, a Krúdy Gyula szakközépiskola tanulója volt. A szüleivel lakott, akiknek volt két másik gyermeke is, Egyikük intézetben élt, a másikuk pedig kikerült a családból.

Erika testvére, János meglátogatta őket 2018-ban a párjával, Hajnalkával és a kislányukkal. Október 13-án a később megölt Erika Budapestre utazott Jánossal, és a fivére családjával.

Miután Erika nem ment iskolába, és a szülei sem érték el, a tinilány anyja bejelentést tett a rendőrségen a lánya letűnése miatt. A lány és a holtteste azonban az ezt követő másfél évtizedben sem került elő. A rendőrök szeptemberben újra elővették a döglött aktát, és alaposan áttekintették az ügy iratait, és azt, hogy kinek állhatott érdekében megölni a lányt.

Múlt csütörtökön újra kikérdezték Jánost és annak élettársát, Hajnalkát. Ők újra elmesélték az ismert hamis történetet, hogy Szegedről Budapestre utaztak vonattal, ahol aztán Erika eltűnt, s azóta sem hallottak róla. Ezután a zsaruk külön is kihallgatták őket, és Hajnalka elmondta, hogy János ölte meg Erikát.

Kiderült, hogy János azért végzett a húgával, mert nem akart prostituáltként dolgozni. A férfi el akarta rejteni a holttestet, ezért késeket vett a Tescóban, és beszerzett egy húsdarálót, majd nekilátott a holttest feldarabolásának az albérletük egyik szobájában. A feldarabolt testrészeket a lakásban tárolta egy darabig, majd  az ország több pontján elrejtette

A bűncselekménnyel gyanúsított férfi megtagadta a vallomást és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A férfit őrizetbe vették, és elrendelték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik