Belföld

Magánnyomozókat bérelt fel, hogy megtudja, hűtlen-e a párja, majd felszívódott fizetés helyett

Magánnyomozókat bérelt fel egy debreceni férfi, hogy megtudja, hűtlen-e hozzá a párja, majd miután azok elvégezték a munkát, eltűnt, mint a kámfor. A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntettével vádolja az elkövetőt.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi két évvel ezelőtt bízta meg a céget, hogy nyomozzanak a barátnője után. Az elkövető személyesen is találkozott a társaság képviselőjével, és abban állapodtak meg, hogy a munka elvégzése után összesítik a költségeket, amit a férfinak utólag kell majd kifizetni.

A cég elvégezte a munkát, amivel több mint egymillió forint munkadíjuk keletkezett. Az eredményről és a díjról is tájékoztatták az elkövetőt, de a férfi előbb különböző kifogásokkal halogatta a fizetést, majd elérhetetlenné vált. Mivel a cég kára nem térült meg, ezért a büntetőeljárásban kérték annak megfizetését.

A debreceni rendőrség elfogatóparancsot adott ki a férfivel szemben, de ez nem vezetett eredményre. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövető távollétében folytassa le az eljárást, és ítélje felfüggesztett börtönre a férfit azzal, hogy kötelezzék a sértett kárának megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik