Belföld

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a DK Orbán Viktor ellen

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

„Sajtóhírek szerint Orbán Viktor már munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén lévő, de valójában az általa és családja által használt hatvanpusztai kastélyt. A minden luxussal felszerelt birtokon a kormányfő egyaránt tárgyal miniszterekkel és milliárdos üzletemberekkel” – írja szombati közleményében a Demokratikus Koalíció.

A párt bejelentette, ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen, mert a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély.

Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét. Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc -, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké

– fogalmaztak.

Mint írták, „a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után véget fog vetni az Orbán-családdal összenőtt milliárdos elit uralmának és vissza fogjuk venni a lopott közvagyont a miniszterelnök strómanjaitól.”

Kapcsolódó
Múzeummá alakítaná Orbánék hatvanpusztai birtokát Dobrev Klára
Péntek délutáni szegedi beszédében azt mondta: Orbán Viktor politikájának nincs többsége, csak parlamenti többsége van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik