Belföld

„A kurva anyját, de tényleg” – nem hajolt le a 150 ezres fizetéssel járó igazgatósági tagságért Szalay-Bobrovniczky Vince egy Hadházy Ákos birtokába került levél szerint

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Azt gondolom, hogy ehhez a feladathoz tartozó szaktudás a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban is bizonnyal megvan, így inkább nem élek a lehetőséggel

– ezzel az udvarias szöveggel utasította vissza a felajánlott igazgatósági tagságot Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter testvére, aki azonban a jelek szerint egy belső levelezésben keresetlenebb stílusban hárította el a felkínált megbízást.

A Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által közzétett levelezés szerint a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, Túri Anikó küldte meg a delegálási javaslatot Szalay-Bobrovniczky Vincének, mely a Posta-csoportba tartozó, a kínai eredetű küldemények e-kereskedelmi logisztikájával foglalkozó European Chinese Supply Chain Zrt. igazgatóságába szólt volna.

Az ellenzéki politikus által közzétett emailezés szerint Szalay-Bobrovnicky a hivatalos elutasítás mellett továbbította a levelet két munkatársának, az alábbi kommentárral kifejezve elégedetlenségét:

a kurva anyját, de tényleg.

A levelezés valódiságáról a Miniszterelnökségnél érdeklődtünk, de egyelőre nem reagáltak – amint megteszik, frissítjük a cikket.

Hadházy megjegyzi: ezután a honvédelmi miniszter testvére inkább a Nemzeti Filmintézet igazgatóságába repítette magát, havi 450 ezer forintért.

2018 szeptemberében a konzervatív Die Welt újságírója tette közzé a Szalay-Bobrovniczky Vincével folytatott levelezését, melyben az államtitkár-helyettes azzal vádolta az újságírót a migrációval kapcsolatban, hogy Angela Merkel akkori német kancellárt védi, aki „ezt a hordát az országba engedte”.

Szalay-Bobrovniczky államtitkár helyettesi kinevezése előtt Magyarország bécsi nagykövete volt. 2013 áprilisában részegen, gyerekeivel az autójában karambolozott Bécsben: az ügyet csendben elrendezték Ausztriában, pedig letöltendő börtönbüntetés is járhatott volna érte.

Kapcsolódó
Eltussolták a volt bécsi magyar nagykövet ittasan okozott balesetét
Szalay-Bobrovniczky Vincét le is csukhatták volna az osztrák hatóságok, de ehelyett leállították a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik