Belföld

Két tucat embert sanyargatott és dolgoztatott évekig rabszolgaként embertelen körülmények között egy család

police.hu
police.hu

Őrizetbe vettek egy családot, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közel két tucat embert sanyargattak, és dolgoztattak egészen döbbenetes körülmények között évekig rabszolgaként.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 46 éves férfi a 46 éves párja, és a 27 éves fiuk ellen. A kommandósok összehangolt akció keretében ütöttek rajta a  kőszárhegyi trión.

police.hu

A rendőrség közleménye szerint jó tíz évvel ezelőtt kezdődött ez a borzalom, amikor a legidősebb elkövető egyik hozzátartozója hamis ígéretekkel rávett egy székesfehérvári hajléktalant arra, hogy a későbbi gyanúsítotthoz költözzön, ahol szállás, ellátás és jó fizetés fejében ház körüli teendői lesznek.

police.hu

A hiszékeny áldozat elfogadta a ajánlatot, és az akkor még Szabadbattyánban élő családhoz költözött, ahol autók bontását, kertrendezést és különféle háztartási feladatokat kellett végeznie. A korábbi ígéretekből azonban semmi sem lett, pénzt nem kapott, s még a nyugdíját is elvették. Ráadásul elképesztően embertelen körülmények között kellett léteznie.

police.hu

A nyomozók hónapokig dolgoztak az ügy felderítésén, é további 21 áldozatot sikerült beazonosítaniuk. A család kihasználta a kiszolgáltatott helyzetüket és ugyanilyen módszerrel szervezte be őket. Dolgoztatták őket, a befolyt keresményeik jelentős részét pedig elvették tőlük, és a saját életvitelük fedezésére használtak. A vármegyei nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik