Belföld

Négy évet kapott a volt párja holttestét szemétlerakóba rejtő férfi

Négy év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki egy lakott területen kívül eső illegális szemétlerakóba rejtette el a volt párja holttestét.

A törvényszék közleménye szerint a férfi és a nő élettársi kapcsolatban volt, de ez a nő elköltözésével megszakadt. 2020. szeptember 27-én a nő  elment a vádlottal a korábbi házukhoz , ahol italoztak, majd összeszólalkoztak, amely tettlegességig fajult.

A férfi test szerte bántalmazta az exétt, aki az események során a földre került, majd pontosan meg nem határozható okból elhunyt. A bíróság közleménye szerint a nő nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett a bántalmazás során, de ezt nem lehetett összefüggésbe hozni a halálával. A férfi el akarta tüntetni a holttestet, ezért éjjel kivitte a település határára, és egy illegális hulladéklerakóba tett. A nő holttestét másfél hónappal később találták meg. 

A férfi az egész eljárás alatt tagadta, hogy köze lenne a volt élettársa halálához, s következetesen balesetre hivatkozott, amely állítást a kirendelt szakértők sem tudták megcáfolni a feltárt sérülések ismeretében. A terhelt a holttest elrejtése után néhány nappal valótlan bejelentést tett a rendőrségen, és azt a látszatot keltette mintha a volt párja életben lenne és meglopta volna őt.

A törvényszék testi sértés bűntettében és hatóság félrevezetésének vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, és ezért őt négy év börtönre ítélte azzal, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A férfi és a védője három nap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik