Belföld

Fordulat jöhet a lóvá tett állami pénzek ügyében

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Polt Péter feljelentésként értékelte a díjugratók 2,8 millárd forintos állami támogatását érintő kérdést.

Vadai Ágnes (DK) fordult a legfőbb ügyészhez a Csekonics lovasprogram ügyében, mivel azt a sajtóhírek alapján szakmailag, gazdaságilag is vitathatónak tartotta. A Magyar Lovassport Szövetség állami támogatást kapott, hogy a lovasok sikeresen vegyék az akadályokat az olimpiai kvalifikációs versenyeken.

A szövetség ezekre a feladatokra 2,8 milliárd forintot utalt át saját cégének, a Lovassport Nonprofit (NLSF) Kft.-nek, magyar díjugrató mégsem lesz a párizsi olimpián.

Az ügyről írt cikkünket még sem Vadai Ágnes, sem Polt Péter nem olvashatta, így egyelőre annyit lehet rögzíteni, hogy a legfőbb ügyész ezúttal feljelentésként értékelte a kérdést, amit elbírálásra elküldött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának.

Azt nem tudni, hogy dönt a hatóság, ám Vadai Ágnes esetleges újabb kérdését is megalapozhatja, hogy a 2,8 milliárd forintból mintegy kétmilliárd egy német lócsiszár cégénél landolt. Lapunk úgy tudja, hogy több lovas tagszervezet is törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a Fővárosi Törvényszéken a szövetség, a kft.-je, a szerződései és pénzügyei kapcsán.

Kapcsolódó
Milliárdok mentek el a magyar lovas álomra, de nem olimpiai kvótát, hanem egy német cégnek nagy pénzt hoztak
A Magyar Lovassport Szövetség 2,8 milliárd forint állami támogatást költött el arra, hogy a magyar díjugratócsapat kijusson a 2024-es párizsi olimpiára. A sportálmot nem sikerült elérni, de eközben az összeg kétharmada, 5,5 millió euró, azaz mintegy kétmilliárd forint egy német lókereskedő cégénél landolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik