Belföld

Kommandósok csaptak le egy luxusban élő családra, több kiszolgáltatott lányt is terhesen dolgoztattak Svájcban

police.hu
police.hu

Svájcban prostituáltakat futtató bűnbandát számolt fel Mezőtúron a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, az ügy felderítésben részt vett a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a svájci rendőrség is.

A KR NNI közleménye szerint egy mezőtúri család tagjai több mint egy éve anyagi, egészségügyi és szociális körülményeik miatt kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal magyar nőket szerveztek be arra, hogy Svájcban prostitúciós tevékenységet folytassanak.

police.hu

A közlemény szerint a család férfi tagjai érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakítottak ki az áldozataikkal, így vették rá őket a prostitúciós tevékenységre. Kiutaztatták őket Svájcba, ahol főként Bern, Luzern és Zollikofen bordélyházaiban nyújtottak szexuális szolgáltatásokat.

A szexuálisan kizsákmányolt nőket a család tagjai folyamatos munkavégzésre, minél több ügyfél fogadására utasították, egyúttal követelték tőlük az így megkeresett svájci frank mihamarabbi hazaküldését. A kizsákmányolt nők egy év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át a család őket felügyelő tagjainak – írták a közleményben, hozzátéve, hogy a sértettek közül többen még terhesen is dolgoztak.

police.hu

A rendőrök az ügyben egy 25 éves és egy 30 éves férfit, valamint egy 36 éves nőt szerdán hajnalban Mezőtúron fogtak el, illetve lefoglaltak több mobiltelefont, számos feljegyzést és zálogjegyet, míg lefoglaltak egy nagy értékű személygépkocsit, illetve zár alá vettek három ingatlant is.

A nyomozók az egyik címen találtak három olyan nőt, akik szintén az ügy sértettjei lehetnek; őket is kihallgatták. A három elfogottat több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, rábírással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészségnél kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik