Belföld

Elköltözik a Kodolányi János Egyetem, majd megmondják hova

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

A 444.hu forrásai szerint a most tartó egyetemi őszi szünetben kiürítik a Kodolányi János Egyetem budapesti központját, mivel nem tudják fizetni a bérleti díjat. Hogy hova költözik az intézményt azt egyelőre senki sem tudta megmondani. A váratlan költözésről a portál munkatársa a helyszínen is meggyőződhetett.

„A hivatalos tájékoztatásunk: ettől a héttől őszi szünet van november 2-ig. Az egyetem az őszi szünet alatt elköltözik az épületből” – tolmácsolta a cikk szerint az angyalföldi épület portása az egyetem egyik illetékesének szavait, akit telefonon hívott fel. A lap elérte az egyik rektorhelyettest is, aki azt ígérte, hogy hamarosan sajtóközleményben számolnak be a változásokról, de egyebet nem árult el. A honlapon még a régi, XIII. kerületi cím szerepel az egyetem budapesti képzési helyeként. Írtunk mi is kérdéseket az egyetemnek, ha reagálnak, válaszaikkal frissítjük a cikkünket.

Az egyetemet három éve vette meg Gattyán György milliárdos vállalkozó, aki tavaly a politikába is belekóstolt egy újonnan alapított pártja révén. Gattyán idén nyáron eladta az intézményt a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási és Koordinációs Zrt-nek.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után reagált megkeresésünkre Vizi László Tamás, az egyetem megbízott rektora, aki a következőket írta a költözésükről:

„Az új tulajdonosi kör nem titkolt célja, hogy egy olyan 21. századi modern innovatív egyetemet hozzanak létre, amely nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Kelet-Európában képes felvenni a versenyt más magánegyetemekkel.  A tulajdonosváltásnak és az azt megelőző felkészítő munkának a gyümölcse már az idei felvételi időszakban beérett, hiszen az előző évekhez képest több mint háromszor annyi diák nyert felvételt egyetemünkre.A magas színvonalú, fenntartható oktatás és működés biztosítása a legfontosabb feladat az új menedzsment számára, ennek fő letéteményese a felelősségteljes és mértéktartó gazdálkodás, amely biztosítja az egyetem hosszútávú működését és a színvonalas oktatás lehetőséget minden diáknak, aki a Kodolányi János Egyetemen tanul és tanulni fog az elkövetkezendő években, évtizedekben.

Ezen intézményi struktúraváltás első pontjaként a székesfehérvári Campus a nyár folyamán átköltözött új helyszínére és az oktatás az egyetemen elindult. Tervezetten halad a budapesti Campus átköltöztetése is, amely a fenntartható gazdálkodás egyik nagyon fontos sarokpontja.  Az elmúlt évek energiaválsága bebizonyította, hogy a jelenlegi épület fenntartható módon nem szolgálja az egyetem hosszú távú működését, ezért tárgyalásokat kezdtünk a tulajdonossal a gazdaságos működés biztosítására. Ezek a tárgyalások eddig nem vezettek eredményre.
A hallgatók kiértesítése menetrendszerűen megkezdődött, a diákok minden információt megkapnak az egyetemmel kapcsolatos esetleges változtatásokról.  A kommunikációt az őszi szünet némileg lassítja, de azt fontos leszögezni, hogy az infrastrukturális feltételek biztosítottak, a szemeszter hátralévő részében zökkenőmentesen haladhat tovább az oktatás minden kodolányis diák számára.A budapesti új épület bemutatására természetesen várjuk majd a sajtó minden képviselőjét, ennek időpontjáról értesíteni fogjuk Önöket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik