Belföld

Eszméletlenre verték a férfit, mert nem fogott kezet, egy lakásából lerohanó nő zavarta el a támadókat

Leütöttek, majd eszméletlenre vertek egy borsodi férfit az egyik buszmegállóban, mert nem volt hajlandó kezet fogni.  A Mezőkövesdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt állítja bíróság elé a két férfit.

A vádirat szerint az elkövetők azért kezdtek el vitatkozni a buszmegállóban lévő férfival, mert nem akart velük kezet fogni. Trágár módon szidalmazták, majd egyikük mellkason lökte, a másik pedig ököllel leütötte. A földön fekvő férfit ezt követően többször is fejbe rúgták.

A cselekményüknek az vetett végett, hogy egy közelben lakó bátor nő látta az eseményeket. Azonnal a helyszínre sietett és ellökdöste a támadókat a már eszméletlen állapotban lévő áldozattól. Az egyik terhelt a távozásukat megelőzően még kivett egy mobilt az agyba-főbe vert férfi zsebéből, és elfutott.

Az áldozat könnyű sérüléseket szenvedett. Az ügyészség börtönbüntetést kért a büntetett előéletű támadókra azzal, hogy az egyikük korábbi felfüggesztett büntetését is rendeljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik