Belföld

Kubatov szerint a baloldal hajléktalanokkal „árasztotta el” Budapestet, de a kép, amivel riogat, Tarlós István idején készült

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

„A baloldal hajléktalanokkal árasztotta el Budapest utcáit” – írta ki a Facebookra a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, aki szerint „soha nem látott mélypontra lökték Karácsonyék Budapest köztisztasági helyzetét”.

Kubatov Gábor ugyanakkor – amint a Magyar Narancs levezette – bejegyzéséhez egy olyan fotót választott illusztrációként, ami Tarlós István főpolgármestersége idején készült egy aluljáróban. A képet egyébként 2018 nyarán felhasználta a Pesti Srácok is, tehát valóban minimum ötéves, de a háttérben látható gyorséttermi hirdetés alapján az is biztosra vehető, hogy 2015-ben, 2016-ban vagy 2018-ban készült. Karácsony Gergelyt 2019 őszén választották főpolgármesterré.

A bejegyzésre a főpolgármester is reagált, azt írta: az „árasztotta el” kifejezésből kiolvasható embertelenség, a dehumanizálás szándéka, a lenézés és megvetés gőgje visszataszító. „Pláne az, annak a kormánynak az emberétől, amely egy fideszes ingatlanmutyi miatt utcára akarta tenni a Szabolcs utcai hajléktalankórházban ápolt betegeket, ráadásul járvány idején. Pláne aljasság annak a kormánynak az emberétől, amely évek óta igyekszik ellehetetleníteni Iványi Gáborék munkáját. Azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés éppen tegnap döntött az Oltalom munkatársainak átvételéről, sikerült megakadályozni, hogy több száz elesett ember kerüljön utcára a téli időszakban” – írta Karácsony Gergely.

A napokban Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőnek is meggyűlt a baja a Facebookkal, ő arról tett közzé bejegyzést október 23-án, hogy a Kossuth téri ünnepi megemlékezésen vesz részt, csakhogy közben Krétán nyaralt. Amikor ezzel szembesítették, azt mondta, a munkatársa posztolt helyette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik