Belföld

Kocsis Máté arról posztolt október 23-án, hogy a Kossuth téri megemlékezésen vesz részt, csakhogy közben Krétán nyaralt

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Kocsis Máté október 23-án arról posztolt Facebook-oldalán, hogy a budapesti Kossuth téri állami ünnepségen vesz részt, miközben Krétán töltötte a hosszú hétvégét, írja a Népszava.

A lapnak egy olvasója küldött fényképeket kedd reggel, amelyek azt mutatják, hogy a Fidesz frakcióvezetője Halász János frakciószóvivő, Bayer Zsolt publicista és Kálomista Gábor producer társaságában készült felszállni a krétai Heraklionból Budapestre induló repülőjáratra.

Csakhogy Kocsis hétfőn délelőtt 11 órakor „Szabadság napja” címmel tett közzé egy bejegyzést, a helymegjelölés pedig így nézett ki:

Kocsis Máté jelenleg itt van: Kossuth tér.

A bejegyzésből azóta eltűnt a helymegjelölés.

A Népszava szerette volna megtudni az arcába húzott baseball sapkában megérkező Kocsistól, miért keltette annak a hamis látszatát, hogy Budapesten volt az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján, mire a politikus azt mondta: a Facebook-bejegyzést a munkatársa írta.

2020-ban egyébként Szijjártó Péter a hírhedt jachtos nyaralása alatt tett közzé olyan képeket Facebook-oldalán, amiken dolgozószobájában vagy tárgyalóteremben egy asztalnál ül öltönyben.

Kapcsolódó
Adriai luxusjachton fotózták le Szijjártót, miközben Facebook-oldala szerint irodában egyeztetett a fehérorosz helyzetről
A külügyminiszter a Szíjj László tulajdonában lévő hétmilliárd forintos luxusjachton töltötte az időt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik