Belföld

Elítélték a monori apát, aki egy megevett keksz miatt csapta falhoz az ötéves kisfia fejét

Tizenegy és fél év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a többgyermekes H. Gábort, aki majdnem megölte az ötéves kisfiát, mert megette a pár száz forintos kekszét.

A pár egy monori albérletben lakott a három gyermekével. A legkisebb gyermekük születése után azonban megromlott a kapcsolatuk, és a férfi közel tíz éven át heti rendszerességgel tanúsított erőszakos magatartást a családjával szemben.

A törvényszék közleménye szerint gyakran megütötte a két nagyobbik kiskorú gyermekét, akiken véraláfutások keletkezetek. De nem kímélte az élettársát sem, akit ugyancsak rendszeresen bántalmazott. A nő nem tett feljelentést és orvoshoz sem fordult a történtek miatt.

Az ominózus napon a férfi egy saját magának vásárolt keksz miatt számon kérte az asszonyt és a gyermekeit. Ekkor a legkisebb fiú a mosdóba szaladt és elsírta magát, mivel ő ette meg a kekszet és tartott az apja haragjától. Az anyja utánament, nyugtatni próbálta és a szobájába kísérte a kisfiút.

Ezt követően a nő a fürdőszobába ment, amit kihasználva a férfi a kisfiúhoz lépett és kérdőre vonta a keksz miatt. Közben fölemelte az ötéves gyermeket és nagy erővel a csempével burkolt falba verte a fejét. Ennek következtében a kisfiú elvesztette az eszméletét.

Ezt észlelve a terhelt megfenyegette az élettársát, hogy senkinek sem beszélhet a történtekről, majd segítségül hívta egy ismerősét, akinek azt mondta, a gyermek leesett az asztalról. Bár a családfő nem akart orvosi segítséget kérni, ismerősének élettársa értesítette a mentőket.

A bántalmazás következtében a kicsi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetett életveszélyes állapotba került, és csak a véletlennek köszönhető, hogy életben maradt. Az RTL Híradó beszámolója szerint a férfi azt mondta az utolsó szó jogán, hogy ijedtében rosszul fordult, és véletlen verte falba az ötéves kisfia fejét.

A bíróság 11 és fél év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, s mindhárom gyermeke vonatkozásában megszüntették a szülői felügyeleti jogát.  Emellett minden olyan tevékenységtől eltiltották, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére, H. Gábor és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik