Belföld

225 ezres büntetést kapott egy járőr, mert elhagyta a kórházi helyét, hogy kivigye a párját a buszhoz

225 ezer forintos pénzbüntetést kapott egy rendőr, mert az élettársát taxiztatta munkaidőben a rendőrautóval. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a tiszthelyettesre.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség szolgálati visszaélés bűntette és szolgálatban kötelességszegés vétsége katonai bűncselekmények miatt emelt vádat a somogyi zsaru ellen.

A vádirat szerint a tiszthelyettest tavaly január végén járőrszolgálatba vezényelték, és arra kapott utasítást, hogy egy közlekedési balesetben érintett német állampolgárt kísérjen el a városi kórházba, majd az orvosi vizsgálatáról készült dokumentációt továbbítsa a helyszínelő rendőrtársának.

Az elkövető a kórházi várakozás közben engedély nélkül elhagyta a rendeltetési helyét, majd a szolgálati gépjárművével hazaugrott az élettársáért, és kivitte őt a buszállomásra, majd visszatért az egészségügyi intézménybe.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa 225 ezres pénzbüntetésre ítélte az elkövetőt. Az ügyészség súlyosabb pénzbüntetésért, míg a rendőr és védője enyhítésért fellebbezett. Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a pénzbüntetés mértékes felemelését kérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik