Belföld

700 millió forintnyi aranyrudat, luxusautókat és villákat foglaltak le drogbandáktól – videók

police.hu
police.hu

Közel 700 millió forintnyi ingatlant, luxusautókat és aranyrudakat foglaltak le kábítószerrel, és új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandáktól. A több vármegyét és Budapestet is érintő összehangolt akcióban közel 200 rendőr vett részt, és összesen 17 embert fogtak el.

Volt akit a lakásán, vagy éppen egy épp aktuális drogbiznisz lebonyolítása után kaptak el a zsaruk. A fővárosban kilenc embert fogtak el öt helyszínen: hatot letartóztattak, egy fő bűnügyi felügyeletbe került, kettő pedig szabadlábon védekezik.

A csapat tagjai külföldről beszerzett, „kristály” néven ismert új pszichoaktív anyagot adtak tovább itthon, főként a fővárosban és Pest vármegyében. Több tízkilónyi anyagot juttattak el a fogyasztókhoz egy hónap alatt.

A mostani rajtaütés alkalmával a rendőrök 10 kilót is meghaladó új pszichoaktív anyagot foglaltak le, az egyik tetemes adagot éppen akkor vitte házhoz egy csomagküldő futárja, amikor a címzett azt már csak bilincsben és rendőrök gyűrűjében vehette át.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala saját eljárásukban intézkedett a bűnös úton szerzett és luxuskörülményeket biztosító vagyon lefoglalásáról és zár alá vételéről. A végső összegzés szerint a lefoglalt nagyértékű autók, ékszerek, műszaki cikkek, méregdrága ruhaneműk, aranyrudak közel 110 milliós értéhez adódott a 120 milliónyi pénz, valamint a zár alá vett életbiztosítások, bankszámlák, üzletrészek, ingatlanok 350 millió forint értékben. A vagyon-visszaszerzés érdekében tett rendőri intézkedések eredménye: 639 millió forint.

közölte honlapján a rendőrség

Több vármegyét érintő nyomozás eredményeként számolták föl egy nógrádi drogbandát. Egy huszonéves Salgótarjánban élő pár bűnszövetségben árulta az új pszichoaktív anyagot.Náluk 70 gramm cuccot, egy gyöngyösi férfi otthonában és kocsijában pedig több, mint 700 gramm anyagot találtak.

Elfogtak négy tarnazsadányi lakost is az otthonában, mivel információ merült fel, hogy az elmúlt fél évben új pszichoaktív anyagot árusítanak a faluban és a környező településeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik