Belföld

Beismerte tettét és bűnügyi felügyeletben halloweenezik a sikolymaszkos ékszertolvaj – videó

police.hu
police.hu

Elfogták és letartóztatták a nyíregyházi sikolymaszkos betörőt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást a húsz éves nyíregyházi B. Alex ellen.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a gyanúsított beismerte a bűnösségét, és bűnügyi felügyeletbe került. A döntés értelmében nem hagyhatja el Nyíregyháza közigazgatási területét, és hetente jelentkeznie kell a rendőrségen.

A rendőrségi közlemény szerint a férfi szeptember másodikától az október 19-ei elfogásáig több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett Nyíregyházán.

Szeptember 10-én este tíz körül úgy tört be egy helyi ékszerboltba, hogy egy „sikolymaszk” mögé rejtette az arcát. Több százezer forintnyi ékszert lopott, majd két nap múlva egy másik belvárosi üzletbe is megpróbált bejutni, de a kirakat dupla, biztonsági üvegezésével már meggyűlt a baja.

police.hu

Ám nem sokáig csüggedt, pár perccel később már egy másik ékszerház kirakatánál tüsténkedett, ahol sikerrel is járt. Bezúzta a kirakatüveget, majd bement és félmillió forintot meghaladó értékben zsákmányolt ékszereket. A nyíregyházi rendőrök nagy erőkkel nyomoztak, hogy az ismeretlen „sikolymaszkos” betörőt mielőbb azonosítsák és elfogják. Egy bokor alatt megtalálták az elkövető védjegyévé vált maszkot, valamint egy franciakulcsot, amit az egyik ékszerbolthoz közeli szemetesbe dobott.

A lefoglalt bűnjeltárgyakat igazságügyi genetikus szakértő vizsgálta, és az elkészült szakvélemény, valamint további bizonyítékok alapján a nyomozók azonosították az elkövetőt. B. Alexet a nyíregyházi otthonában fogták el. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során még tagadta, de a bírósági meghallgatása során már beismerte a bűnösségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik