Belföld

Száz ügyvéd ingyenes tanácsadással segíti a rászorulókat

MTVA / Róka László
MTVA / Róka László

Több, mint száz ügyvéd áll rendelkezésre egy egész napon keresztül, hogy segítsen minden rászorulónak, akinek nem lenne lehetősége jogi tanácsot kérni – közölte lapunkkal a Budapesti Ügyvédi Kamara.

Mint írták, ismét úgynevezett Pro Bono Napot tartanak, ami azt jelenti, hogy bárki ingyenesen kaphat jogi tanácsot, akinek szüksége van rá.

Lehet ez egy függőben lévő peres ügy tovább lendítése, vagy kisebb jogvita a szomszéddal, de kérhetünk segítséget egy számunkra megfejthetetlen határozat szakszerű értelmezéséhez, vagy éppen egy hivatalos beadvány pontos megfogalmazásához is

– közölték.

Az ingyenes konzultációs nap 2023. október 25-én lesz 8 órától 17 óráig, személyesen a Budapesti Ügyvédi Kamara épületében (1055 Budapest, Szalay utca 7.), de online / telefonos konzultációra is van lehetőség.

Hozzátették, a jogi tanácsadás igénybevétele regisztrációhoz kötött, ami néhány adat megadásával a következő linken érhető el: https://probono.bpugyvedikamara.hu/

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke Tóth M. Gábor elmondta:

Célunk, hogy segítsük a jogkeresőket kérdéseik tudatos, értő megfogalmazásában, hogy arra megfelelő válaszokat kapjanak, és ne későn szembesüljenek azzal, hogy megtörtént a baj. Kollégáimmal pedig azt valljuk, hogy a jogi képviselet mindenkit megillet.

A társadalmi célú kezdeményezést a Budapesti Ügyvédi Kamara 2019-ben hívta életre a 2019. évi Nemzetközi Pro Bono hét apropóján. Az azóta évente megtartott, ingyenes nyílt napokon 100-150 ügyvéd állt rendelkezésre és eddig már több, mint 800 ügyben tudtak jogi segítséget nyújtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik