Belföld

„Megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!” – betiltotta a neonáci összejövetelt az újpesti polgármester

Neonácik jönnének Újpestre! Na azt próbálják meg!

– címmel oszott meg bejegyzést Facebook-oldalán Déri Tibor újpesti polgármester, reagálva azokra a fejleményekre, hogy az ő kerületében tartottak volna a közeljövőben egy nemzetközi szélsőjobboldali találkozót.

A fejleményekről a 444 számolt be elsőként, ők írtak arról, hogy november második hétvégéjén szélsőségesek kétestés koncertet terveztek, méghozzá olyan zenekarokkal a színpadon, amelyek a rasszizmust, az antiszemitizmust és az erőszakot népszerűsítik, de akad köztük olyan is, ami több országban betiltott neonáci hálózathoz köthető.

„Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk nagy különbség nincs a kettő között” – írta Déri, mindezt azért feltételes módban, mert elmondása szerint amint tudomást szerzett a dologról, azonnal felhívta a tervezett helyszín üzemeltetőjét és világossá tette, hogy a városban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Hogy pontosan milyen helyszínről volt szó, azt szándékosan nem írta le, nem zárja ki azt sem, hogy a hely üzemeltetőjét is behúzták a csőbe. „Rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget” – jegyezte meg.

A polgármester jelezte még, hogy egyeztetett Hajdú Károly József rendőr ezredessel, a kerület rendőrkapitányával, összehangoltan próbálnak megtenni mindent annak érdekében, hogy ne valósuljon meg hasonló rendezvény a jövőben.

Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!

– húzta alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik