Belföld

Földhöz vágta síró hároméves kisfiát az anyja Pécsen, letartóztatták őt és a tragédiát közömbösen néző párját

Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a 28 éves nőt, aki olyan súlyosan bántalmazta a hároméves kisfiát Pécsen, hogy az másnap meghalt. A nő 23 éves párja tudott a történtekről, de nem segített a pokoli fájdalmakat átélő gyereken. A bíróság neki is elrendelte a letartóztatását.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a  gyanúsítottak együtt éltek egy pécsi lakásban, ahol a nő bántalmazta hároméves kisfiukat szerda este.

A gyermek a kiságyban sírt. A nő kivette az ágyból a kisfiút és úgy földhöz vágta,, hogy a kicsi a padlóba verte a fejét. A bántalmazás következtében a kisfiú koponyatörést és keményburok alatti bevérzést szenvedett, majd másnap dél körül a sérülése következményeként hányadék és vérbelehelés következtében életét vesztette.

Kapcsolódó
Gyanúsítottként hallgatták ki a Pécsen megölt hároméves kisfiú szüleit
Előző este történt a bántalmazás, a gyerek nagyon rosszul lett, de csak másnap hívtak Minősített emberöléssel gyanúsítják a szülőket.

A nő élettársa tudott erről, de közömbös volt a kiszolgáltatott helyzetben lévő kisfiú sorsát illetően, és semmilyen módon nem segített rajta. A párt minősített emberöléssel gyanúsították meg.

A terhükre  rótt bűncselekmény tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, kiemelten magas tárgyi súlyú bűncselekmény. A bíróság elrendelte a pár letartóztatását. A gyanúsítottak tudomásul vették a bíró döntését. A védőik nem voltak jelen az ülésen, nekik három nap áll rendelkezésükre a nyilatkozatuk megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik