Belföld

Felajánlotta, majd visszavonta Iványi Gábor intézményének támogatását a DM kozmetikai lánc

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Iványi Gábor (képünkön) egyházi intézményének ajánlotta fel egy újranyitott üzlete bevételeinek egy részét a DM kozmetikai lánc még szerdán – tudta meg a 24.hu. Az adományozás tényét az utóbbi időben súlyos finanszírozási gondokkal küzdő Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) megerősítette lapunknak. Miután azonban a cégnél ennek részleteiről érdeklődtünk, közölték, hogy a támogatást elhalasztják.

A vegyiáruk és kozmetikai cikkek kiskereskedelmével foglalkozó multi üzletpolitikájának része, hogy boltnyitások kapcsán nem ritkán adományokat ajánl fel a bevételeiből. Ezek az akciók a cég adományozási stratégiája mentén jellemzően rászoruló családokat, kisgyermekes családokat és fenntarthatósági célokat támogatnak. Ezúttal azonban az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyik intézményére esett a választás.

A bolt péntek délután 4 és 5 óra között keletkező bevételét ajánlották fel az egyházhoz tartozó Wesley János Hajléktalan Óvoda számára.

A támogatás tényét szerda délután Iványi Gábor vezető lelkész is megerősítette, aki azt mondta: titkárságát levélben tájékoztatták a hírről, és köszönetét fejezte ki a vállalatnak.

Hogy melyik üzlet nyitása kapcsán kinek és milyen adományokat ajánl fel a DM, az a területi vezetők hatáskörébe tartozik. A cég területi vezetőjét szintén sikerült elérnünk, ő azonban a kereskedőlánc sajtókapcsolatokért felelős csoportjához irányított bennünket. A cég később írásban válaszolt a 24.hu kérdéseire.

Levelükben megerősítették ugyan, hogy az üzletnyitás kapcsán a bolt „jótékonysági kasszás bevételéből” a Dankó utcai óvodát támogatták volna, de végül – mint kiderült – elálltak ettől. Indoklásként azt írták:

Az adományozás kapcsán különösen fontos a megbízhatóság és a transzparencia a számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az ügy tisztázásig a támogatást elhalasztjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik