Belföld

Videó: Verekedés tört ki egy székesfehérvári használtruha üzletben

Komoly verekedés volt egy használtruha üzletben Székesfehérváron. A felvételen jól látszik, hogy a vevők gyakorlatilag megrohamozzák a cipős polcokat nyitás után, mert új áru érkezett. A Székesfehérvári Járási Ügyészség három férfi ellen emelt vádat az ügyben.

Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy mind a három vádlott beismerte a bűnösségét, de különösebb magyarázatot egyikük sem adott a tettére. Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott velük szemben a vádiratában.

A vádirat szerint a három férfi  – közülük ketten testvérek – egy használtruha üzlet előtt várták a reggeli nyitást. A nyitást követően bementek a boltba, és elkezdték összegyűjteni a cipős polcról a lábbeliket.

Amikor két férfi néhány lépésre megközelítette egymást, az egyik ismeretlen okból, két kézzel, nagy erővel meglökte a másikat, aki ettől nekiesett a ruhásládának, majd felkapaszkodva felállt és nekiugrott támadójának, és ütni kezdte őt, majd kölcsönös ütésváltás alakult ki köztük

– közölte az ügyész.

Ekkor a testvér a verekedőkhöz futott, majd földre rántotta a férfit, majd többször is megütötte. Eközben a balhézókhoz ért az üzlet egyik eladója és a biztonsági őrök is, akik szétválasztották a verekedőket, és értesítették a rendőröket.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, mely alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást, riadalmat keltsen, így cselekményük garázdaságnak minősül. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó próbára bocsátást kért a tettesekre.

Olvasói sztorik