Belföld

Belső-pesti tankerület: Baranyi Krisztina hagyja abba a rágalmazást!

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármester asszonya valótlanságokat állít Facebook-bejegyzésében, amelyben szándékosan rossz hírét kelti a Belső-Pesti Tankerületi Központnak és a fenntartásában lévő iskoláknak” – írta csütörtöki közleményében a tankerületi központ válaszul Baranyi szerdai bejegyzésére.

A polgármester egy olyan levelet osztott meg, amelyet egy kerületi pedagógus írt a ferencvárosi önkormányzatnak és amelyben azt állította, hogy a fenntartó tankerület elkaszált egy sportolási lehetőséget a diákoknak, amely neki semmi pénzébe nem került volna.

Baranyi szerint az önkormányzat iskolai programokra ingyenesen biztosított volna sporteszközöket, és haladt is a szervezés, de a tankerület, miután megtudta, hogy az önkormányzat is segít a szervezésben, letiltotta a programot. A polgármester ezen kívül hosszan sorolta, hogy hány esetben fúrta meg a tankerület azt, amikor az önkormányzat javítani akarta a kerületi iskolások helyzetét, miközben a tankerület az alapvető feladatait is képtelen ellátni az iskolák fenntartásában.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, Marosi Krisztina azt írta, hogy nem érkezett semmilyen felajánlás sem a tankerülethez, sem az iskolához, és hogy a rendezvények szervezésének megvan a hivatalos útja.

A Ferencvárosi Önkormányzat évek óta kihasználja, hogy szabálytalanul és a törvényeket megszegve iskolai területen hagyta saját fenntartásában lévő cégeit, intézményeit. Ezek közüzemi számláit nem hajlandó kifizetni, ezzel tudatosan megkárosítja az iskolákat és a tankerületet. Évek óta próbáljuk rendes gazdaként rendezni a fennálló problémákat, de az önkormányzat erre nem hajlandó. Peres úton kell behajtanunk az önkormányzat több, mint 100 millió forint tartozását,

közölte a tankerület.

Tagadták azt is, hogy az iskolák udvarai balesetveszélyesek lennének, és az sem igaz a tankerület szerint, hogy az önkormányzat kifizette volna a tanuszodák felújításának felét: „Ezzel szemben az igazság az, hogy a tankerület kizárólag saját forrásaiból újította fel, nemcsak a ferencvárosi, hanem az összes tanuszodáját és működteti azóta is. Az önkormányzat, mint az ingatlanok tulajdonosa semmilyen támogatást nem adott a felújításokhoz.”

Az ominózus esettel kapcsolatban a tankerület azt mondja:

A korcsolyaoktatás körülményeivel kapcsolatban nem igaz, hogy a tankerület nem engedné a gyermekek sportolási lehetőségét. Ezzel szemben az igazság az, hogy ahhoz a szabálytalan módszerhez nem járultunk hozzá, hogy az általunk foglalkoztatott pedagógusok munkaidejükben az önkormányzat által fenntartott óvodák számára biztosítsanak korcsolyaórákat.

Kitértek arra is, hogy a nyári napközis táborok és a balatoni táborozás megszervezése az önkormányzatok feladata, a napközis táborokhoz szükséges ingatlanokat pedig ingyen a rendelkezésre bocsátotta a tankerület.

A közleményben a Belső-Pesti Tankerületi Központ arra kéri Baranyi Krisztinát, hogy „a törvényeket betartva végezze feladatát, és saját felelősségét ne hárítsa se az iskolákra se a tankerületre”. Ezzel egy időben nyomatékosan felszólították arra is, hogy „a folyamatos rágalmazását hagyja abba”, különben jogi lépéseket tesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik