Belföld

Kiakadt a tankerületre Baranyi Krisztina, mert megtiltották, hogy az önkormányzat segítsen az iskoláknak

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Egészen elképesztő levelet osztott meg Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, amely egy kerületi pedagógus írt az önkormányzatnak.

Ezúton kényszer hatására lemondom az iskola igényét a sportszerekre az októberi rendezvényünkre. Kényszer, mert az intézményfenntartónk megint elkaszált egy olyan programunkat, amely neki semmi pénzébe nem kerül, a diákjainkat viszont a sportolási lehetőségtől fosztja meg

– olvasható a levélben, amelyre Baranyinak betelt a pohár.

Nem a szervilizmus fáj, nem a tehetségtelenség, nem az arrogancia, ezt mind ismerjük az elmúlt évek gyakorlatából, történéseiből, betudtuk annak, hogy ellenzéki önkormányzattal nem lehetnek együttműködőek. Bár elvették tőlünk az iskoláinkat, természetesen segítjük őket ahogy csak tudjuk, hiszen a mi gyerekeink járnak ide. Legújabb felajánlásunk, hogy iskolai programokra ingyenesen biztosítunk sporteszközöket, jellemzően olyanokat, amelyekkel az iskolák nem rendelkeznek. Most is érkezett ilyen igény, a szervezés ment a maga útján, a kollégáink a pedagógusokkal együtt dolgoztak azon, hogy sikeres sportprogramot hozzanak össze. Egészen addig, amíg a Tankerület fülébe nem jutott, hogy az iskola az önkormányzat segítségével szervez programot (hová vezetne ez?!). Azonnal letiltották

– írta a polgármester, aki utána hosszan sorolta, hogy hány esetben fúrta meg a tankerület azt, amikor az önkormányzat javítani akarta a kerületi iskolások helyzetét, miközben a tankerület az alapvető feladatait is képtelen ellátni az iskolák fenntartásában.

„Szóval biztos jó, hogy elvették az iskolákat az önkormányzattól, csak azt nem tudom, hogy kinek” – tette fel a költői kérdést Baranyi Krisztina a bejegyzése végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik