Belföld

Négy évet kapott a vámospércsi tini, aki halálra vert egy hároméves kislányt, mert zavarta, hogy sír

Négy év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a tizenéves fiút, aki két évvel ezelőtt halálra verte a rábízott hároméves kislányt, mert idegesítette, hogy sír.

A halált okozó testi sértésben bűnösnek kimondott fiú a büntetés kétharmadának a kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a fiatal beismerte a tettét, és azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket.

Azt mondta, hogy nem állt szándékában végezni a kislánnyal.

– mondta a szóvivő.

A tini megszökött az egyik hajdúszoboszlói gyermekotthonból, és az édesapja családjánál tartózkodott. Aznap reggel fél hét körül a férfi és párja elment dolgozni, azonban előzetesen megbeszélték a nő testvérével, hogy rá fogják bízni a gyermekeket addig, amíg haza nem érnek a melóból.

A szomszédban lakó rokon azonban váratlan elfoglaltsága miatt még sem tudta elvállalni a kicsi felügyeletét, ezért a szülők a majdnem 15 éves fiút bízták meg a két gyermek felügyeletével. Erre már korábban is sor került, ha senki nem tudott vigyázni a gyerekekre. 

A férfi adott egy mobiltelefont is a fiának abból a célból, hogy szükség esetén tudjanak beszélni egymással. Időközben felkelt a hároméves kislány, aki folyamatosan sírt, mert hiányoztak neki a szülei.

A fiú először próbálta őt nyugtatni, azonban kezdte nagyon idegesíteni a gyermek sírása, ezért ököllel többször is hasba vágta a gyereket, hogy fejezze be a sírást. A kislány mindegyik ütés után hátrébb tántorodott, majd az ütések hatására nekiesett a kályhának és abbahagyta a sírást

– közölte Dobó.

Ekkor a fiú odalépett hozzá, betette a kiságyba, majd tejet adott neki egy cumisüvegben és magára hagyta, amíg kiment a ház elé cigarettázni. Egy idő után azonban visszament a házba, azonban ekkor azt látta, hogy kicsi egy másik ágyon fekszik a hátán.

A fiú szólongatta a picit, mivel azonban a kislány mozdulatlanul feküdt és semmire sem reagált. Ekkor ijedtében átszaladt a szomszédban lakó nőhöz, aki azonnal beszaladt lakóházba, majd meglátta a hátán fekvő mozdulatlan gyermeket. Ezt követően értesítette a mentőket és a gyerek szüleit. A helyszínre érkező orvos azonnal megkezdte a gyermek újraélesztését, de sajnos már nem tudta megmenteni.

A döntés nem jogerős, mert az elkövető, a védője és az ügyész is három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik