Belföld

Minimum 12 évet kértek a troliról leszálló 11 éves kisfiút erőszakoló férfire

Lényegesen súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra nyolc év fegyházra ítélt büntetett előéletű férfire, akit azért ítéltek el, mert tavaly májusban szexuális erőszakot követett el egy 11 éves kisfiún.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség a 12 éves középmértéket meghaladó büntetés kiszabására tett indítványt a fellebbezésében.

Hozzátette, a férfi tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem ő volt az elkövető, s nem is tartózkodott a helyszínen a bűncselekmény elkövetésekor.

A férfi a Zuglóba közlekedő trolin figyelt fel a kisfiúra, majd követte miután leszállt. Egy félreeső helyen mögé érve a gyerek mindkét karját megragadta és hátra húzta, majd egy fekete szövettel eltakarta a kisfiú szemét, és felszólította, hogy engedelmeskedjen, majd szexuálisan bántalmazta. Ezt követően elengedte a kisfiút a helyszínről

– fogalmazott vádiratában az ügyészség.

A Fővárosi Törvényszék nyolc év fegyházra, és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt azzal, hogy kizárták a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből, és minden olyan tevékenységtő eltiltották, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

A vádlott és védője felmentésért, az ügyészség pedig lényegesen súlyosabb büntetésért fellebbezett. Ebbe alighanem rendesen belejátszik az is, hogy a férfi nem ma kezdte a szakmát. Korábban már volt büntetve, megrontásért, szeméremsértésért, testi sértésért és közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik