Belföld

Megtalálták egy kanálisba dobott véres késen a sofőrt ötször is megszúró utas DNS-ét

ugyweszseg.hu
ugyweszseg.hu

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Heves Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki megszurkálta az ismerősét, hogy megszerezze tőle a kocsiban lévő pénzét. A férfi a tette után egy kanálisba dobta a véres kést, majd hívott egy taxit és hazavitette magát az erőszakkal megszerzett pénzből.

Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűnösségét és nem tett vallomást, de a kanálisba dobott kés élén megtalálták az áldozat vérét a nyelén pedig a támadó hámsejtjeit.

A vádirat szerint a középkorú férfi jó viszonyban volt a későbbi áldozatával, aki vele egy faluban lakott és a távoli rokona volt.  Február elsején felhívta, hogy vigye el őt a lakóhelyéről kocsival Egerbe. Ő némi habozás után ráállt erre, és együtt utaztak a városba. Az anyósülésen ülő terhelt mindvégig jól látta azt az összesen húszezer forint értékű bankjegycsomagot, amit a sofőr a kardánboxban tartott. Amikor a kívánt helyen megálltak, akkor az elkövető rátámadt a sofőrre, hogy megszerezze tőle a pénzt.

Előkapott egy nagyméretű konyhakést, és ötször megszúrta vele a mellette ülő ismerősét. Az első szúrás a jobb halántékán találta el a férfit, azután a kés a bal vállába hatolt. A megtámadott férfi védekezni próbált, de sikertelenül, mivel további szúrások is érték a mellkasán és a fején, a kés éle pedig a bal kezét vágta szét.

A mészárlásra emlékeztető támadás után a sofőr kiugrott a járműből és segítségért kiáltozva elszaladt. Az utas magához vette a húszezer forintot, majd kiszállt a kocsiból és egy közeli kanálisba dobta a véres kést. Ezt követően hívott egy taxit, s hazavitette vele magát. A fuvardíjat az erőszakkal megszerzett pénzből fizette ki. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a támadóra azzal, hogy feltételesen se engedjék ki. A támadó akár életfogytiglant is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik