Belföld

Letartóztattak egy rendvédelmist, aki négyéves gyermekük előtt verte véresre a megcsalt nejét

Letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság egy középkorú rendvédelmi dolgozót, aki négyéves kisgyermekük előtt verte a feleségét. A férfit a szeretője juttatta rendőrkézre, miután őt is bántalmazta az utcán.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy férfi tagadta a bűnösségét, és érdemi védekezést terjesztett elő.  A bíróság egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a férfi rendszeresen becsmérelte és trágár szavakkal szidalmazta és bántalmazta a feleségét a négyéves gyermekük szeme láttára. Többnyire a könnyű testi sértés szintjét elérő módon, különböző módszerekkel támadt a nőre, rángatta, lökdöste és többször is megütötte, akár vérző sérüléseket is okozva.

Amikor megtudta, hogy eljárás indult a család- és gyermekjóléti központnál a családjával kapcsolatban, akkor fenyegetéssel rávette a nejét arra, hogy valótlanul azt állítsa, hogy ő nem részese családon belüli erőszaknak.

Idén májusban a kisgyermekes férfi intim kapcsolatba került egy nővel, akivel a szolgálati helyén jött össze. A férfi ezt akkor is folytatni akarta, amikor a nő szakított vele.

Az elkövető szeptember közepén meglátta a volt szeretőjét az utcán, aki elutasította a kapcsolatfelvételt, ezért utánament és visszarántotta, hátrébb lökte, majd többször is megszorította mindkét karját, megakadályozva abban, hogy továbbmenjen. A nő kiabált, és egy közelben tartózkodó férfitól kért segítséget, de a támadó csak akkor engedte el, amikor a nő rendőrt akart hívni.

Az ügyészség néhány nappal ezelőtt őrizetbe vette a rendvédelmi dolgozót, majd testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével, kiskorú veszélyeztetése bűntettével, folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével, egyéb hatósági eljárásban kényszerítés vétsége és személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsította meg.

A bíróság távoltartást rendelt el a gyanúsítottal szemben, és előírta, hogy köteles magát távol tartani a családjától. A férfi még aznap megszegte a magatartási szabályt, és elment a felesége lakásához.

Lekapcsolta nála az áramot, majd – annak ellenére, hogy a neje tiltakozott és a segélyhívón segítséget kért –kifúrta a zárat és bement az ingatlanba. A lakásban elvette és átkutatta a költözés előtt álló asszony összepakolt holmiját, majd átnézte mobiltelefonját is. A férfi szolgálati jogviszonya már az első őrizetbe vétele napján megszűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik