Belföld

Jogos védelemre hivatkozik a férfi, aki életveszélyes ütést vitt be egy vendégnek a Károly körúton – videó

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 28 éves férfival szemben, aki 2021 júniusában úgy leütött egy férfit az egyik Károly körúti kocsmában, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a terhelt ténybelileg beismerte a tettét, és a védőjével együtt jogos védelemre hivatkozott. Állítása szerint ő csak segíteni akart a női alkalmazottnak.

A vádirat szerint az ominózus reggel a férfi egy bisztróban szórakozott az ismerőseivel. A teraszon italozott a későbbi áldozat is, és a társaságának tagjai sem voltak már szomjasak. A szórakozóhely alkalmazottai záráshoz készülődtek, ezért megkérték a vendégeket, hogy távozzanak.

Az áldozatot és az ismeretlen két társát azonban ez nem különösebben izgatta, és tovább italoztak. A vádlott segíteni akart az alkalmazottnak, ezért ő is felszólította a társaságot, hogy hagyják el a szórakozóhelyet. Ők azonban nem akartak távozni, ezért hangos szóváltás alakult ki köztük.

A szóváltáskor a sértett társa megütötte a férfit, aki bement a bisztróba, majd a verekedésre felkészülve visszament a trióhoz. A teraszra visszatérő elkövető megindult az őt megütő férfi felé, aki ekkor ismét megütötte.

A későbbi áldozat és egy másik férfi próbálta nyugtatni a feleket, de ők folytatták a dulakodást. A verekedést kezdeményező férfi megütötte és megrúgta a vádlottat, aki visszarúgott, s két kézzel ellökte magától a másik verekedőt, aki elesett.

A vádlott agresszívan megindult a földön fekvő férfi felé, de a társaság egyik tagja elé állt, hogy megakadályozza a további bántalmazást, az elkövető azonban őt is megütötte. Ekkor a vádlott hirtelen, az éppen mellettük álló sértett felé fordult, és minden közvetlen ok nélkül őt is fejen vágta.

A váratlan ütés hatására a vendég a tompítás nélkül, nagy erővel, arccal előre a földre esett. A férfi visszament magatehetetlenül fekvő áldozatához, és a lábánál fogva a szomszédos vendéglátóhely elé húzta, miközben folyamatosan azt kiabálta, hogy takarodjanak. A leütött férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség börtönbüntetést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfire. A másik – jelenleg ismeretlen – verekedővel szemben garázdaság miatt folytatott nyomozást elkülönítették a hatóságok.

Az ügyészség által közzétett felvétel elején az látható, amikor a vádlott a bekapott első ütés után kijön a bisztróból,majd  félrelöki a későbbi áldozatát és megindul a támadó felé, aki ismét megüti őt. Ezután a verekedés további része látható, egészen az életveszélyesen megsérült férfi bántalmazásáig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik