Belföld

Kövér László elutasította Vadai Ágnes 15 milliárd forintos kérdését Orbán Viktorhoz

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A kormányfőnek nem kell válaszolnia arra, miért lettek Fidesz-tagok egy költségvetési csalás gyanúsítottjai.

Miért támogatta a Magyar Pünkösdi Egyház intézményei ellen folyó eljárás gyanúsítottjainak belépését a Fideszbe?

Vadai Ágnes erről kérdezte Orbán Viktort – szúrta ki a 24.hu. A régóta húzódó, kacifántos ügy lényege, hogy a nyomozóhatóság már több mint 15 milliárd forintos költségvetési csalással, pénzmosással gyanúsítja a Magyar Pünkösdi Egyház egyik intézményének, a békéscsabai Közösségi Misszió ügyvezetőit.

A Magyar Narancs írta meg, hogy a  két férfi tavaly április óta letartóztatásban van, de otthonaikban a nyomozók már 2021 novemberében házkutatást tartottak, időközben mégis sikerrel kérték felvételüket a Fidesz-MPSZ békéscsabai szervezetébe. A Demokratikus Koalíció képviselőjének kérdése arra utal, hogy a Fidesz alapszabálya szerint a tagfelvételről az utolsó szót az Országos Elnökség mondja ki.

Orbán Viktornak ugyanakkor ezúttal sem kell felelnie, Kövér László ezt a kérdést is elutasította, elfogadta Dömötör Csaba államtitkár érvelését, amely szerint noha Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, ám kormányzati feladatkörét nem érinti az ügy, ezért arra nem kell válaszolnia. A fideszes házelnök szerint Vadai Ágnes kérdése azért nem érint kormányzati hatáskört, mert

a kormány, illetve a kormánytagok hatásköre nem terjed ki a Fidesz-MPSZ működésével összefüggő döntésekre, és azok értékelése sem tartozik a feladataik közé.

Kövér László ezért a kérdést, élve jogkörével, visszautasította.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy a Magyar Pünkösdi Egyház 230 millió forintja is odaveszett Simonka György volt fideszes képviselő egykori cégében.

Kapcsolódó
A Magyar Pünkösdi Egyház 230 millió forintja veszett oda Simonka György egykori cégében
A felekezethez tartozó szervezet kölcsönt adott a Paprikakert TÉSZ Kft.-nek, ám a szerződés részletei üzleti titoknak minősülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik