Belföld

Karácsony: Budapesten nincs és nem is lesz helye Hamászt támogató demonstrációnak

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Karácsony Gergely hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetőjével, Terdik Tamással tárgyalt aktuális ügyekről, többek közt a józsefvárosi közbiztonság erősítéséről és sebességmérő kamerák kihelyezéséről, számolt be a megbeszélésről a főpolgármester Facebook-oldalán. Ezen kívül, mint írta, megerősítették közös álláspontjukat, hogy

Budapesten nincs, és nem is lesz helye a terrorizmust, így az izraeli vérontásért felelős Hamászt támogató bármiféle demonstrációnak.

A bejegyzésben Karácsony hozzátette: „Ez nem vitakérdés, ez nem mérlegelés kérdése, ez meggyőződés. Budapest nemet mond a terrorra, nemet mond a terrort bármilyen módon relativizálni akaróknak is.”

Orbán Viktor miniszterelnök múlt péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy Magyarországon nem lehet terrorpárti tüntetéseket tartani. – Szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Még Magyarországon is próbálkoztak, de hát ugye itt szimpátiatüntetést nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgárok számára – mondta Orbán.

Az izraeli-palesztin konfliktus legfrissebb eseményeiről szóló közvetítésünket itt követhetik nyomon. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik