Belföld

Orbán a kínai miniszterelnökkel találkozott Pekingben

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook oldala
Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook oldala

Li Csiang kínai miniszterelnökkel egyeztetett Pekingben Orbán Viktorderült ki a kormányfő hétfő reggel fél hatkor élesített Facebook posztjából.

Kína a világ második legnagyobb gazdasága és idén Magyarország legnagyobb külföldi befektetője. Blokkosodás és elzárkózás helyett Magyarország célja a gazdasági együttműködésünk fejlesztése.

– olvasható a posztban.

Orbán Viktor a miniszterelnöki sajtóiroda korábbi tájékoztatása szerint vasárnap utazott Kínába, ahol az Övezet és út fórum harmadik csúcstalálkozóján vesz részt, valamint hivatalos tárgyalásokat folytat Kína vezetőivel. A kormányfő a tájékoztatás szerint találkozni fog Hszi Csin-ping kínai államfővel, és programja során találkozókat bonyolít a legnagyobb kínai vállalatok és bankok vezetőivel is. Sőt, a hírek szerint akár Vlagyimir Putyinnal is találkozhat:

Tavaly hazánkban a kínai beruházások száma az európai trendekkel szemben az egekbe ugrott, erről az alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Míg Európában látványosan megtorpantak a kínai beruházások, Magyarországon most pörögnek fel
Tíz éve nem látott alacsony szintre esett vissza a kínai beruházások volumene Európában. A kontinensen az egyetlen kivételt Magyarország jelenti, ahova a csúcsra pörgetett akkumulátorgyártás miatt ömlik a kínai tőke: a Debrecenben épülő gigagyár a folyamatban levő kínai projektek közül a legnagyobb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik