Belföld

Önkényesen átnevezték az egész családját, de a férfinak senki nem szólt

Véletlenül tudta meg egy székesfehérvári férfi, hogy az anyakönyvi hivatal megváltoztatta a nevét – számol be riportjában az RTL Híradó.

Viniczay Zsoltnak 60 éve, a születése óta ipszilonnal a végén írják a nevét. És bár személyi igazolványán vagy az anyakönyvi kivonatában is ipszilonnal szerepel a neve, hivatalosan most mégsem így hívják.

Az anyakönyvi hivatal ugyanis ipszilonról, pontos i-re változtatta a vezetékneve utolsó betűjét, de erről nem tájékoztatta őt.

„Az tűnt fel, hogy jött egy céges papír, amiben adatváltozásról tájékoztattak, a papír alapos átnézéséből derült ki, hogy a névváltozásról volt szó” – mondta a Híradónak.

Ráadásul nemcsak az ő nevét változtatták meg, hanem tucatnyi családtagjáét is.

Viniczay Zsolt az anyakönyvi hivatalban rögtön kérte a neve visszaváltoztatását. Azt mondták neki, hogy az ügyintézés ideje legalább 30 nap, ami szerinte azért is probléma mert addig nem tud eljárni például a cége ügyeiben sem, de a nemrég elhunyt édesanyja hagyatéki eljárásában sem tudja igazolni magát.

A Híradó megkeresésére a székesfehérvári anyakönyvi hivatal azt közölte, hogy a konkrét ügyről nem adhatnak hivatalos tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik