Belföld

Prostitúcióra kényszerítette az állapotos párját, s rendszeresen verte a nő pici gyermekeit

Prostitúcióra kényszerítette a két kisgyermekével gyesen lévő állapotos párját egy 20 éves férfi Sarkadon. A férfi az anyát és a kisgyermekeit is rendszeresen bántalmazta. A Békés Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a fiatal férfit.

A vádirat szerint a férfi az interneten ismerkedett meg a nővel 2020 végén. Az anyaotthonban élő nő a szüleivel élő férfihoz költözött a másfél éves kisfiával és a hároméves kislányával.

A férfinak nem volt jövedelme, a családi pótlékból és GYES-ből éltek, majd a kiszolgáltatott helyzetben lévő párját prostitúcióra kényszerítette. A terhelt érzelmileg zsarolta az anyát azzal, hogy ha nem folytat prostitúciós tevékenységet, akkor nem lesz pénz élelemre, és a gyermekeket el fogják venni tőle.

Amikor a nő abba akarta hagyni, a férfi megverte, és akkor is bántalmazta, ha szerinte keveset keresett. A nő a fenyegető magatartás hatására 2021 márciusától 2021 októberéig Békéscsabán, külterületi utak mellett dolgozott, hetente legalább három napon, naponta 7-8 órán keresztül úgy, hogy közben állapotos volt. 

A 2 és fél millió forint bevételt a nő minden esetben átadta a férfinak, amit az részben a megélhetésükre fordított. A fennmaradó részt pedig magára és kábító hatású anyagokra költötte. A férfi a nő gyermekeit sem kímélte.

A kicsiket a karjánál fogva megrázta, ellökte, illetőleg több alkalommal minden ok nélkül, vagy azért megpofozta őket, mert sírtak. A férfi rendszeresen kiabált a gyermekekkel, akik annak is szemtanúi voltak, ahogy a terhelt az édesanyjukat bántalmazta. A gyermekekben a férfi agresszív magatartása olyan félelmet váltott ki, hogy sok esetben már akkor sírva fakadtak, ha csak meglátták

– közölte közleményében az ügyészség.

A fiatal férfinak azért is felelnie kell, hogy betört a testvéréhez, és ruhákat, pelenkát, hangfalat és gázpalackot lopott tőle 60 ezer forint értékben.

Az ügyészség fegyházbüntetést és 2 és fél milliós vagyonelkobzást kért a férfire azzal, hogy feltételesen se bocsáthassák szabadlábra. Azt is indítványozták, hogy örökre tiltsák el minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba kerülhet.

Dombrádon egy férfi szó szerint agyonverte az állapotos nejét. Erről ebben a cikkünkben írtunk.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik