Belföld

Kilopták a rendőrségi telephelyen álló lefoglalt kocsikból a magnókat és az akkumulátorokat

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Átmásztak a kerítésen, majd kilopta két férfi a kiskunhalasi rendőrség telephelyén álló lefoglalt kocsikból az akkumulátorokat és a rádiósmagnókat. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt állítja bíróság elé a tolvajokat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a két, munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfi több nyilvános parkolóban álló autót is elvontatott tavasszal azért, hogy szétszereljék és vashulladékként értékesítsék.

Elhatározták, hogy a rendőrség kiskunhalasi bekerített telephelyén parkoló, különböző hatósági eljárásokban lefoglalt járművekből kikapják az akkumulátort és a rádiósmagnót, és azt is elpasszolják. A telephelyen szabálysértési és büntetőeljárásokban különböző személyektől lefoglalt, többségében még nem azonosított tulajdonosokkal rendelkező, magyar és külföldi honosságú járműveket tároltak.

Az elkövetők idén áprilisban két éjszaka leforgása alatt végre is hajtották a tervüket: átmásztak a hátsó drótkerítésen, kinyitották a telephelyen parkoló kocsik motorterét, majd a jellemzően 10-25 ezer forint értékű akkumulátorokat, valamint az utastérből a rádiósmagnókat kitépték és a fiatalabb férfi tanyájára szállították. Egy külföldi autóból a 150 ezer forint értékű beltéri kijelzőt is elvitték.

A tolvajok vastelepen értékesítették a lopott holmikat. A rendőrségnek 440 ezer forintos, a bíróságnak 65 ezer forintos kárt okoztak ezzel. A kiskunhalasi rendőrök a lopott alkatrészek közül néhányat a vastelepen, illetve a fiatalabb férfi tanyáján lefoglaltak, így a kár egy része megtérült.

Az ügyészség többrendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, valamint vétsége miatt állítja bíróság elé a büntetett előéletű férfiakat. Egyikükre börtönt, a többszörösen visszaeső másik férfire pedig fegyházbüntetést kértek. A fiatalabb elkövető próbaidő alatt gondolta úgy, hogy jó ötlet lopni a rendőrség telephelyéről, így neki valószínűleg ezt is le kell majd ülnie.

Egy alkalommal az egri kapitányság garázsából loptak el egy rendőrautót. Erről ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik