Belföld

74 milliót lopatott el a bátyjától egy férfi, amíg az virrasztáson volt a feleségével

74 millió forinttal károsította meg a bátyját egy 27 éves férfi addig, amíg a testvére virrasztáson volt a feleségével és a szüleivel.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy soltvadkerti férfi tett bejelentést a rendőrségen, hogy valaki betört az otthonukba, amíg a feleségével virrasztáson voltak.

A tolvaj az ingatlan hátsó ablakán jutott be a házba, betörte az ablaküveget, majd 74 millió forintot zsákmányolt. A jelentős összeg a bejelentő idősebbik fiának a tulajdona volt, amit a férfi pénzkazettákban rejtett el a szüleinél még szeptemberben

– közölte  a rendőrség.

A nyomozók tanúkat hallgattak ki és elemezték a kamerafelvételeket, így kiderült, hogy a tolvaj kocsival érkezett a helyszínre. A rendőrség azonosította a három férfit. Kiderült, hogy egyik gyanúsított az áldozat testvére. Az öcs akkor eszelte ki a lopást, amikor megromlott közte és fivére között a kapcsolat, és a bűnelkövetésbe bevonta két ismerősét is.

A 27 éves férfi nem akarta magát gyanúba keverni, ezért a szüleivel virrasztott a bűncselekmény idején. A betörést a 31 éves társa követte el. Az autót a banda harmadik, 40 éves tagjának bevonásával intézték.

A lenyúlt férfi nem élt magánindítvánnyal a testvérével szemben, akit ezért tanúként hallgattak ki. Társait a lopás miatt őrizetbe vették és letartóztatták. A nyomozók úgy sejtik, hogy a trió legidősebb tagjának a felesége is tudott a bűncselekményről, sőt, segédkezett a zsákmány elrejtésében, ezért őt is kihallgatták.

A gyanúsítottaknál kutatást tartottak, azonban nem találták meg a több tízmillió forintot. A rendőrök a vagyonvisszaszerzés érdekében nagy értékű személygépjárműveket, ingatlant és ékszereket foglaltak le. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik